divendres, 25 d’octubre de 2013

Comunicat Premsa Intervenció Acció Cannàbica
El passat dijous 17 d'octubre de 2013, un operatiu dels Mossos d'Esquadra van ocupar, intervenir i detenir a tres socis voluntaris presents al cultiu col·lectiu dels nostres 148 membres. 

Som Acció Cannàbica, l'associació d'usuaris de cànnabis d'Igualada. Intentem aportar el nostre granet de sorra a favor de la seguretat ciutadana, així com de  la salut pública de la ciutat i de la comarca. Com tota associació sense ànim de lucre, tot el que fem i aconseguim és gràcies a la col·laboració desinteressada dels voluntaris que en formen part. Uns voluntaris que lluiten contra el narcotràfic i la inseguretat que provoquen els narcotraficants, uns voluntaris que treballen per promoure alternatives naturals a tractaments mèdics molt agressius, en definitiva uns voluntaris que n'aconsegueixen una detenció i imputació en compensació per aquesta tasca.

Entenem que la nostre situació no es comprèn, ni es comparteix de la mateixa manera per tothom, també pels seus actors implicats, com demostra que ara tornem a viure aquesta situació per segona vegada. De fet, una de les nostres principals fortaleses sempre ha estat seguir la normativa i legalitat existent, amb l'objectiu de revertir aquesta situació d'indefensió en la que ens trobem tots i totes les usuàries del cànnabis. Aquest punt queda palès en la sentencia judicial de l'any 2011 on es declara que després de la pertinent investigació, l'activitat de l'associació Acció Cannàbica no presenta cap tipus de fet delictiu.

El fets succeïren de la següent manera:

El passat dijous 17 d'octubre de 2013 els Mossos d'Esquadra d'Igualada van ocupar i intervenir el cultiu col·lectiu de l'associació d'usuaris de cànnabis d'Igualada - Acció Cannàbica -, situat al carrer Merlet s/n a la mateixa ciutat d'Igualada.

Posteriorment van procedir a detenir i a imputar d'un delicte contra la salut pública als tres voluntaris de l'equip, que en aquell moment es trobaven realitzant tasques de manteniment a l'espai arrendat per l'associació.

En aquells moments Jaume Xaus, president de l'associació i representant legal de la mateixa, es trobava, precisament, en una assemblea de la Federació d'Associacions d'Usuaris de Cànnabis de Catalunya (CATFAC) a Barcelona. Informat de la intervenció, va poder mantenir converses telefòniques amb el cap dels Mossos d'Esquadra que estava duent a terme l'operatiu.  Es va dirigir amb l'advocada de la federació Marta Carreras i el president de CATFAC - José Afuera - cap a la comissaria d'Igualada.

Jaume Xaus va prestar declaració voluntàriament i resultà també imputat pel mateix delicte que els altres 3 companys. En tot cas, es va fer entrega durant la mateixa declaració de l'arxiu de l'antiga causa, que ja va causar-nos greus confusions l'estiu del 2011. En aquell moment, el mateix cos dels Mossos d'Esquadra va intervenir el cultiu de l'associació i el Jutjat numero 2 d'Igualada es va pronunciar a favor de les activitats de l'associació. També es va fer entrega de tota la documentació que acredita la legalitat del cultiu i de totes les activitats que realitza i ha realitzat l' associació, que sempre han sigut amb reconeixement del Departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada, del Programa de Prevenció de Drogues : Què a-Prens? i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

No va ser fins l'endemà divendres, que els agents van procedir a tallar totes les plantes d'aquest cultiu, emportar-se-les i retirar el precinte. Deixant així totalment destruïda la feina que tots hem estat duent a terme durant més de quatre mesos; que també, donava la possibilitat a 148 persones de fugir del mercat negre i abastir-se durant tot un any del cànnabis i consumir-lo sense cap pudor.


Encara que els nostres ànims han quedat malmesos, esperem que la nostre actitud sempre constructiva i integradora, s'imposi a la “irracionalitat” i incomprensió que de vegades mostra la polièdrica actuació de la nostra societat actual.

Com tot moviment que neix d'accions individuals col·lectivitzades, és difícil que intervencions puntuals i injustificades com aquesta, pugin modificar de forma rellevant el procés imparable cap a la regulació, més enllà de generar soroll i molèsties a tots els implicats.

+Info: http://ekosistema.com/clientes/catFAC/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada